Coffee is a brewed drink prepared from roasted coffee beans, the seeds of berries from certain Coffea species. When coffee berries turn from green to bright red in color – indicating ripeness – they are picked, processed, and dried. Dried coffee seeds are roasted to varying degrees, depending on the desired flavor. Roasted beans are ground and then brewed with near-boiling water to produce the beverage known as coffee. It is one of the most popular drinks in the world and can be prepared and presented in a variety of ways. It is usually served hot, although chilled or iced coffee is common. The two most commonly grown coffee bean types are C. arabica and C. robusta. Coffee plants are now cultivated in over 70 countries, primarily in the equatorial regions of the Americas, Southest Asia, the Indian subcontinent, and Africa. It is one of the most valuable commodities exported by developing countries. Green, unroasted coffee is one of the most traded agricultural commodities in the world.

القهوة عبارة عن مشروب مخمر محضر من حبوب البن المحمصة ، بذور التوت من أنواع معينة من القهوة. عندما يتحول لون توت القهوة من الأخضر إلى الأحمر الفاتح – مما يدل على النضج – يتم قطفها ومعالجتها وتجفيفها. يتم تحميص بذور البن المجففة بدرجات متفاوتة حسب النكهة المرغوبة. يتم طحن الحبوب المحمصة ثم تخميرها بماء قريب من الغليان لإنتاج المشروبات المعروفة باسم القهوة. يعتبر من أكثر المشروبات شهرة في العالم ويمكن تحضيره وتقديمه بطرق متنوعة. عادة ما يتم تقديمه ساخنًا ، على الرغم من أن القهوة المثلجة أو المثلجة شائعة. نوعان من حبوب البن الأكثر شيوعًا هما C. arabica و C. robusta. تُزرع نباتات البن الآن في أكثر من 70 دولة ، في المقام الأول في المناطق الاستوائية للأمريكتين وجنوب آسيا وشبه القارة الهندية وأفريقيا. وهي من أثمن السلع التي تصدرها الدول النامية. القهوة الخضراء غير المحمصة هي واحدة من أكثر السلع الزراعية تداولًا في العالم.

TYPES الأنواع

1 - Arabica Coffee Beans حبوب البن ارابيكا

Arabica coffee is the world’s most popular type of coffee. Arabica coffee beans are the best and high-qualified coffee beans with great taste. However, the planting procedure of Arabica coffee beans is quite difficult than others. Arabica coffee beans have a global production of about 60%. These coffee beans are quite vulnerable to frost, pests, and diseases. That’s why the Arabica coffee beans are quite costly. It’s called arabica coffee because in the 7th century the beans went from Ethiopia to lower Arabia.

High quality arabica coffee should have a slightly sweet flavor, with hints of chocolate, nuts, and caramel.

قهوة أرابيكا هي أشهر أنواع القهوة في العالم. حبوب بن أرابيكا هي أفضل أنواع حبوب البن ذات الكفاءة العالية وذات الذوق الرفيع. ومع ذلك ، فإن عملية زراعة حبوب البن أرابيكا صعبة للغاية من غيرها. يبلغ إنتاج حبوب البن العربي حوالي 60٪. حبوب البن هذه معرضة تمامًا للصقيع والآفات والأمراض. هذا هو السبب في أن حبوب بن أرابيكا مكلفة للغاية. يطلق عليه اسم قهوة أرابيكا لأنه في القرن السابع انتقلت الحبوب من إثيوبيا إلى المنطقة العربية السفلى.

يجب أن تتمتع قهوة أرابيكا عالية الجودة بنكهة حلوة قليلاً ، مع القليل من الشوكولاتة والمكسرات والكراميل.
2 - Robusta coffee beans حبوب بن روبوستا
The Robusta coffee beans are known as Canephora coffee beans. Robusta originated in central and western sub-Saharan Africa. It is the second most popular coffee in the world, making up 40% of the worlds coffee production. They are less difficult to plan and grow than Arabica coffee beans. This types of coffee bean are highly resistant to disease and weather and therefore makes it a lot easier to be grown. So, these beans are also cheaper than other beans too. The Robusta coffee beans have a very strong flavor. So, it can be used to blend with other non-flavored or less flavored coffee to add some coffee flavor. Robusta coffee tastes earthy and is often said to have a bitter, rubbery/grain-like flavor, with a peanutty aftertaste. Robusta coffee beans contain more caffeine and less sugar than arabica beans, and therefore taste stronger and harsher than arabica. Robusta coffee beans are considered as a lower grade beans. Even, these beans are quite bitter too.

تُعرف حبوب بن روبوستا بحبوب بن كانيفورا. نشأت روبوستا في وسط وغرب أفريقيا جنوب الصحراء الكبرى. إنها ثاني أكثر أنواع القهوة شعبية في العالم ، حيث تشكل 40٪ من إنتاج البن في العالم. فهي أقل صعوبة في التخطيط والنمو من حبوب البن أرابيكا. هذه الأنواع من حبوب البن شديدة المقاومة للأمراض والطقس ، وبالتالي تجعل زراعتها أسهل كثيرًا. لذلك ، فإن هذه الحبوب أرخص أيضًا من الحبوب الأخرى أيضًا. تتميز حبوب بن روبوستا بنكهة قوية جدًا. لذلك ، يمكن استخدامه لمزجها مع قهوة أخرى غير منكهة أو ذات نكهة أقل لإضافة بعض نكهة القهوة. مذاق قهوة روبوستا ترابي ويقال غالبًا أن لها نكهة مريرة ، مطاطية / تشبه الحبوب ، مع مذاق الفول السوداني. تحتوي حبوب بن روبوستا على كمية أكبر من الكافيين وأقل من السكر مقارنة بحبوب أرابيكا ، وبالتالي مذاقها أقوى وأقسى من الأرابيكا تعتبر حبوب بن روبوستا من الحبوب الأقل درجة. حتى هذه الحبوب مريرة جدًا أيضًا.