The chili pepper from Nahuatl chīlli is the fruit of plants from the genus Capsicum which are members of the nightshade family. Chili peppers are widely used in many cuisines as a spice to add heat to dishes. The substances giving chili peppers their intensity when ingested or applied topically are capsaicin and related compounds known as capsaicinoids. The world’s production of raw green chili peppers amounted to 34.5 million tons, with China producing half.  In 2016, 34.5 million tonnes of green chili peppers and 3.9 million tonnes of dried chili peppers were produced worldwide. China was the world’s largest producer of green chilis, providing half of the global total. Global production of dried chili peppers was about one ninth of fresh production, led by India with 36% of the world total.

الفلفل الحار من Nahuatl chīlli هو ثمرة نباتات من جنس الفليفلة التي تنتمي إلى عائلة الباذنجانيات. يستخدم الفلفل الحار على نطاق واسع في العديد من المأكولات كتوابل لإضافة الحرارة إلى الأطباق. المواد التي تعطي الفلفل الحار شدتها عند تناولها أو وضعها موضعياً هي الكابسيسين والمركبات ذات الصلة المعروفة باسم الكابسيسينويد. بلغ انتاج العالم من الفلفل الاخضر الخام 34.5 مليون طن تنتج الصين النصف.

في عام 2016 ، تم إنتاج 34.5 مليون طن من الفلفل الحار الأخضر و 3.9 مليون طن من الفلفل الحار المجفف في جميع أنحاء العالم. كانت الصين أكبر منتج للفلفل الأخضر في العالم ، حيث قدمت نصف الإجمالي العالمي. بلغ الإنتاج العالمي من الفلفل الحار المجفف حوالي تسع الإنتاج الطازج ، بقيادة الهند بنسبة 36٪ من الإجمالي العالمي.

TYPES الأنواع

1 - Kashmiri كشميري

Kashmiri Chillies grow in the state of Kashmir and nearby regions. It is known for its deep red color shade. And that’s why many chefs prefer this variety over any other type of chillies.

Another favorable characteristic of it’s not too hot to taste. Or at least it won’t burn your mouth if you put a couple of tablespoons in your curry. It only enhances the color of the dish. Kashmiri variety has become a brand in itself.

تنمو الفلفل الكشميري في ولاية كشمير والمناطق المجاورة. تشتهر بلونها الأحمر الغامق. ولهذا السبب يفضل العديد من الطهاة هذا التنوع على أي نوع آخر من الفلفل الحار.

سمة أخرى مفضلة هو أنها ليست ساخنة للغاية لتذوقها. أو على الأقل لن تحرق فمك إذا وضعت ملعقتين كبيرتين في الكاري. إنه يعزز فقط لون الطبق. أصبح التنوع الكشميري علامة تجارية في حد ذاته.

2 - Guntur جونتور
Guntur variety is another popular variety in India, and it comes from Andhra Pradesh. As for the pungency, these are one of the hottest chillies in the country. Some of their dishes do taste a lot spicier than many regional dishes in India. Guntur chillies form an important part of curries and various popular dishes of the state of Andhra Pradesh in India. Guntur district is the largest producer of most varieties of Chillies and chilli powder from India. Guntur Chilli is rich in Vitamin C and Protein. Guntur dry red chilies are the hottest chilies of India. If you want to provide high peppery flavor to your dish use a pinch of it and they also impart good color to the food.  It adds a distinctive flavor enabling you to release your food with a fieriness.

تنوع جونتور هو نوع شائع آخر في الهند ، وهو يأتي من ولاية أندرا براديش. أما بالنسبة للحرارة ، فهذه واحدة من أكثر أنواع الفلفل حرارة في البلاد. تذوق بعض أطباقهم أكثر توابلًا من العديد من الأطباق الإقليمية في الهند. تشكل فلفل جونتور جزءًا مهمًا من أطباق الكاري والأطباق الشعبية المتنوعة في ولاية أندرا براديش في الهند. منطقة جونتور هي أكبر منتج لمعظم أصناف الفلفل الحار ومسحوق الفلفل الحار من الهند. Guntur Chilli غني بفيتامين C والبروتين. الفلفل الحار الأحمر جونتور هو أكثر أنواع الفلفل الحار حرارة في الهند. إذا كنت ترغب في إضفاء نكهة عالية من الفلفل على طبقك ، استخدم قليلًا منه كما أنها تضفي لونًا جيدًا على الطعام. يضيف نكهة مميزة تمكنك من إطلاق طعامك بجنون.